26 Şubat 2012 Pazar

Allık Nasıl Kullanılmalı? ve The Balm Allık Çeşitleri

Allık kullanmayan yoktur, ancak her ürünün belli teknikleri var...

Solgun yüzümüze renk katmak için ideal bir uygulama. Uykusuzluk, sigara kullanımı, yorgunluk,... gibi sebeplerden dolayı cildiniz renksiz, soluk kalmış olabilir. Allık kullanımı cildimizin pembe yapısını göstermemize yardımcı olur. Burada dikkat etmemiz gereken cildimizle uyumlu bir allık tonu yakalamak.

Eğer fondöten olarak sıvı kullanıyorsanız, krem allıklar işinizi kolaylaştırır.Uygulayacağınız fırçada çok önemli...
3 farklı çeşitte allık fırçası bulunmaktadır; Klasik, Bozite ve Düz uçlular.  Klasik allık fırçası yuvarlak kesimlidir, kılları yumuşak ve sıktır. Sapı kısa veya uzun olması tamamen sizin kullanımınızla alakalı, makyaj masanızda kullanacaksanız geniş sağlı olması kıllarının bir yere değmemesi, kirlenmemesi için ayakta durmasını sağladığından tercih edilebilir. Uzun saplı olanlar ise makyaj çantalarına sığdırmakta zorlanıldığından çok tercih etmemek lazım. Bizote allık fırçası eğik kesimli uca sahiptir. Allığın yoğun gözükmesini istiyorsanız bu fırça türünü tercih edebilirsiniz. Düz uçlu Allık Fırçası ise kısa ve dik kıllara sahiptir.

Allık uygulaması için yüz tipiniz konusunda bilgili olmalıyız. Yüz tiplerini 5 çeşit altında toplayabiliriz; kare, oval, yuvarlak, dikdörtgen ve üçgen.

Yuvarlak bir yüze sahipseniz, yanaklarınız geniştir. Bu yüz tipine sahip kişiler allığı V şeklinde kullanmalıdır. Böylece daha uzun ince bir yüz yansıması yaratabilirler.

Kare tipi yüz hatlarına sahip olanların geniş çene ve elmacık kemikleri olur. Elmacık kemiklerinin üzerine allığı şakaklara doğru genişçe sürmek yüz hatlarının daha yumuşamasını sağlayacaktır. Elmacık kemikleri yerine çene kemiklerinizi gölgelendirmelisiniz.

Oval yüz hatlarına sahip olanların alın bölgesi çene bölgesinden daha geniştir. Yumuşak hatları vardır. Bu yüzden allığı kısa ve yumuşak darbelerle elmacık kemiklerinin üzerine sürmek yeterli olacaktır.

Dikdörtgen yüz hatlarına sahip bayanlar ise allığı elmacık kemiklerinden şakaklara doğru sürerken bir de gözlerinin dış kısımlarına da sürmeliler. İstenirse çene kısmına da uygulama hoş bir görünüm kazandırır.

Üçgen yüz tipi olan bayanların alın bölgesi çene bölgelerine göre çok daha geniştir. Kulak hizasından yüzün ortasına doğru fırçayla vuruşlar güzel bir görünüm verecektir. Şakaklardan yanaklara doğru...

Hangi yüz tipine sahip olursanız olun, allık sürerken fırçayı yüzünüzün iç kısmından dışarı doğru uygulama yapmak en doğrusu. Ayrıca fırçanızı kullanmadan önce temiz olduğuna dikkat etmenizi öneririm.

Yüzünüzde keskin gördüğünüz hatları yumuşatmak için 2 ton allık kullanabilirsiniz, biraz daha koyu olanını yumuşatmak istediğiniz hatlar üzerine ve bir, iki ton açık renkte ki allığınızı da yanaklarınıza kullanırsanız daha yumuşak bir görüntüye sahip olabilirsiniz.

Eğer burnunuzu daha ince göstermek istiyorsanız, burnunuzun iki tarafına da allığınızı sürerek gerçekleştirebilirsiniz.


Gratis mağazalarında bulabileceğiniz The Balm markalı bu allıkları ben çok beğendim ve kendim beyaz tenli olduğumdan FratBoy'un şeftali tonu ile DownBoy'un pembesi bana daha çok yakıştı...
Allık tonu seçerken kendi teninizde denemeyi sakın unutmayın, esmerseniz koyu pembeler çok daha güzel olacaktır, buğday tenliyseniz koyu şeftali tonlarını mutlaka deneyin derim.

Hem ambalajları eğlenceli, hem de aynalı olduğundan kullanımı kolay.

Bu allıkların her biri 35TL ;)




Tabi allıkları uygulayabilmek için fırçalara da ihtiyacınız olacak...



23 Şubat 2012 Perşembe

Yeni Bir Marka; Catrice Kozmetik

Her sezon birbirinden farklı ve güzel seriler piyasaya süren Catrice markasıda ne yazık ki Türkiye'ye gelmeyen markalar arasında...

Catrice Wonderland serisinde kelebek teması üzerinden ilerlenmiş durumda... Bu serinin gözler için olan ürünleri daha bir zengin ve birbirinden farklı likit eyeliner ve renkli rimeller bulunuyor.







Catrice Oceana koleksiyonunda ise daha soft tonlarda okyanusun, deniz esintisinin tüm tonlarını bulabiliyorsunuz...


  • Sandy Beach
  • Pebble Beach
  • Sea of Green
  • Blue Out to Sea
Bu göz farlarının her birinin 2 Euro olduğunu söylesem ne yapardınız :) çok ucuz değil mi?

derin mavi, dalgaların yeşili, hafif güneş ışığı, sabah saatleri, kumlu deniz bu seriye esin veren özellikler.



  • Grey Sky  – Green Sea
  • Blue Sky – Blue Sea
İkili göz kalemleride çok çekici, birer tarafları simli renklerden diğer tarafıda gene okyanusun mavi ve yeşil tonlarında, ikisi istenirse bir arada kullanılarak farklı bir tonda yakalanabilir.

Göz kalemlerinin de her biri 2 euro




Catrice Pastel Delight serisinde ki ürünler tahmin edeceğiniz üzere pastel tonlarda ki tüm ürünleri içeriyor...





  • Graphic Pinks
  • Graphic Blues
Her bir göz farı seti 3,5 euro

Catrice Carame koleksiyonu ise limitli sayıda üretilmiş, markanın göz bebeği ürünlerini içeriyor.



Marakesh sokaklarında dolaşıyormuşsunuz hissi veren bu ürünlerde daha etnik, daha arabesk dokunuşlardan esinlenilerek oluşturulmuş, Fas'ın yaşam tarzında bulunan tüm renk tonlarını içeriyor, hepsi bir birinden canlı ve cezbedici...

19 Şubat 2012 Pazar

Yeni Bir Marka; Paul & Joe Manhattan

:)  internet alışverişlerini sevenler için Türkiye'de bulunmayan ama ebay ile Amerikadan getirtebileceğiniz markaları tanıtmaya başlıyorum...

Ambalajlara da içeriği kadar önem verenlerdenseniz, Paul & Jo Manhattan Makeup Koleksiyonu tam size göre olabilir.


  • Brooklyn Bridge
  • Empire State
  • 42th Street


  • Bu gördüğünüz ürünler Paul & Joe'nun 2011 Yaz serisi ve 2012 ürünlerine ulaşmak için ancak bir Amerika seyahati gerekiyor :) Bu ürünlerin çok popüler olduğunu söylememe gerek yok sanırım ambalajlarından da anlayacağınız gibi çok şekerler...  Bu koleksiyona ilham olan New York hem modanın hem de güzelliğin merkezi olarak görüldüğünden tasarımcı olan yaratıcıları; Paul &Joe bu koleksiyonda moda ve kozmetik ürünleri bir araya getirdiklerini belirtiyorlar. Göz farları ve pudraların da naturel tonları koyu tonlarla karıştıran serilere yer vermişler.

  • Lower East Side
  • Uptown Girl
  • Soho


  • Makyaj malzemeleri arasında olmazsa olmaz malzememiz rujlara geldiğimizde Paul & Joe feminen ve duysallığı bir arada yansıtabilen cesur 3 renge koleksiyonunda yer veriyor.




    HELLO KITTY ile MAKYAJ KEYFİ

    :) Hello Kitty Hayranları Buraya...
    Makyaj yapmayı zaten çok seviyor olabilirim ama bir de sevdiğim çizgi kahramanların ürünlerinin makyaj masamda durması içimi mutlu ediyor. Az sonra tanıtacağım her ürün ne yazık ki bende yok ama aldıklarım kadar almadıklarımı da göstermek istedim, belki sizler diğerlerini tercih edersiniz.

    Hello Kitty lisanslı kozmetik ürünlerini 4 markanın raflarında bulabilirsiniz... Sephora, MAC, H&M ve Marks&Spancer

    Sephoranın makyaj çantası :) Grafitti Hello Kitty Kolksiyonundan


    Sephora'da bulabileceğiniz Hello Kitty Grafitti koleksiyonunda makyaj fırçası seti çok güzel bir ambalaj içinde sunuluyor yukarıda ki gibi, ayrıca mini ayna, pudra, far gibi ürünlerde bu sette mevcut.



    Sephora da bulabileceğiniz klasik Hello Kitty serileri de yukarıda ki gibi ambalajlarda bulunuyor...


    H&M koleksiyonunda yer alan vücut spreyide çok şeker... Artık parfüm yerine pek çok marka kendine vücut spryleri üretmeye başladı, aslında tazeleyici olarak kullanıma yönelik bu ürün bence çantadan hiç çıkartılmamalı...



    Marks&Spancer markasının Hello Kitty ürünleri ise daha çok çocuklara uygun ürünler, ambalajları çok şeker ama makyaj malzemesi olarak bakıldığında pek tatmin edici gelmedi bana... 


    :) Eğer kızınız varsa bu ürünleri kaçırmamak lazım...

    :) ve işte makyaj performansı olarakta ambalaj olarak ta tatmin olduğum marka MAC...
    bu seriyi en uygun ebay veya gittigidiyor da bulabiliyorsunuz...




    H&M Makyaj Koleksiyonu

    H&M'in mağazalarında çok geniş kozmetik ürün seçenekleri mevcut... Her yurt dışına çıktığımda önünden ayrılamadığım raflarda birbirinden renkli seçenekler sunan bu markanın ürünlerinden bahsetmek istedim.
    Ne yazık ki Türkiye'ye bu ürünleri getirmiyor...




    H&M OJELER

    Her koleksiyonunda farklı tonlar ekleyerek revize ettiği ambalajları hiç değişmeyen klasik bir serisi mevcut... Mağazalarda ki yoğun ilgiden sanırım ne zaman gitsem :) hep kırmızı tonları hariç pek denk gelemiyorum... Yaklaşık olarak 2 Euro ile 4 Euro arasında ülkelerde değişmekte...




    H&M HELLO KITTY SERİSİ
    Son 3 senedir her mağazasında Hello Kittyli ürünlere mutlaka denk geliyorum, yukarıda kendi lipstickleriminde fotoğrafları var... :) sizde bu kediciğe bayılıyorsanız kaçırmayın derim.





    H&M GÖZ FARLARI
    Paletler her sezonda 2 alternatifle 36'lı seri halinde satışa sunuluyor, ben her ikisinide aldım, renkler çok çekici gözüküyordu ancak çok memnun kaldığımı söyleyemem... Bir kere farklar fırçayla sürmeye kalkınca çok dağılıyor, ayrıca gözüken tonla sürünce görünen çok bağdaşıyor diyemem. Açıkcası çok uygun fiyatı sanırım 10 - 12 euro civarındaydı ancak tavsiye etmiyorum.

    3lü olan göz far setlerinden ise siyah ve morun tonlamasını almıştım, ancak çok memnun kalmayınca Avon'un 3lü bunun neredeyse aynısı ambalajlarda ki serilerini almaya başladım :)




    H&M BETTY BOOP SERİSİ
    :) Benim bu seriyi henüz görme imkanım olmadı, yeni serisi, daha önceki ürünlerden farklı aslında bir ekleme yok, gene lip glosslar baş rolde ve tarak, makyaj çantaları, göz farı, vücut spreyi, duş jeli ve nemlendiricisi bulunuyor... Eğer denk gelirsem makyaj çantalarını kesin alacağım.





    16 Şubat 2012 Perşembe

    Tırnaklarını Sevenler için...

    :) Sevgililer Günü geçti ama ben kalpli desenlerden vazgeçemedim...
    Hadi hep birlikte yapalım, çok kolay olduğunu göreceksiniz. Alt zemin olarak mümkün olduğunca açık tonları seçelim, rakı beyazı ideal bence ama uçuk pembe tonlarınıda tercih edebilirsiniz, üzerine de kırmızı veya koyu pembe tonları ile 2 harekette kalbimiz hazır :)



    Eğer başka renklerle deneyen olursa :) bizimle paylaşsın lütfen...

    Gerçek Güzellik Doğaldır!

    1989'da Fransız Alplerinde doğan Huiles&Baumers ürünlerini yakından tanıyabilmem için sağ olsunlar testarlarını göndermişler... Dermo kozmetik bakım serilerinden oluşan markanın ürünleri Alp Dağlarının saf sularından ve doğal içerikli. Bio sertifikasına da sahip.

    Ürünlerin özünde bir çeşit kuşburnu olan Şili Yaban Gülü bulunuyor. Bu bitkinin cildi onarıcı, iyileştirici, yatıştırıcı ve besleyici özellikleri bulunuyor.



    Ürünleri incelediğimde toplam 6 çeşit grubu olduğunu gördüm...

    Kırışıklık Karşıtı (Göz Çevresi Bakım Serumu - Yüz Bakım Serumu)
    Koruyucu (Gündüz Bakım Kremi - Besleyici El Kremi)
    Besleyici (Gece Bakım Kremi - Dudak Bakım Kremi)
    Relaxing (Yoğun Nemlendirici Vücut Yağı - Alpler'in SOS Bakım Kremi)
    Temizleyici (Yüz Maskesi - Yüz Temizleme Toniği)
    Antioksidan (Aydınlatıcı Yüz Serumu - Antioksidan Bakım Kremi)

    Ürünleri denedikçe yorumlarımı da yazacağım :) şimdilik çok ilgi çekici gözüküyorlar...





    9 Şubat 2012 Perşembe

    Doğal Saç Boyası Kullanmak İçin 10 Neden; Tüm Beklentilerinize Çözüm ESSENSITY’den…






    Saçlarının rengini özgürce seçmek ve gönlünce değiştirebilmek kadınların en büyük keyiflerinden biri… 

    Kadınları, saç modeli ve renk seçimi kadar zorlayan bir başka seçim ise doğal saç boyları ile diğer boyalar arasında karar verememek... Bu hafta sonu saçımı boyattım ve kesinlikle doğal saç boyası diyorum... 

    Bizler saç boyalarında hem doğal içerik hem de yüksek performans beklentisi içindeyiz. Bu nedenle birçok marka bu beklentileri karşılamak üzere ürünler hazırlıyor. Bu markaların başında ise SCHWARZKOPF PROFESSIONAL’ın doğal saç boyası ESSENSITY geliyor. Performanstan ödün vermeyen en yüksek doğallıktaki ilk ve tek saç boyası olan Essensity, %90’dan fazla doğal içeriği ile %100 performans sağlıyor. Böylece artık doğal saç boyası ile yüksek performans arasında seçim yapmamıza gerek kalmıyor.

    Hala “Neden doğal saç boyası kullanayım ki?” diye soranlardansanız size 1 değil 10 neden sayabilirim: 

    1-    Ciltte alerjik reaksiyon ve kaşıntı yapmıyor.
    Saç boyaları, içeriğindeki kimyasal maddelerden dolayı ciltte kaşıntı, kızarıklık ve alerjik reaksiyonlara sebep oluyor. Doğal boyanın bitkisel içeriği, sizleri bu sorunlarla karşı karşıya kalmaktan kurtarıyor.

    2-    Kepeğe neden olmuyor.
    Doğal boya, saçı ve saç derisini kurutmadığı için kepek oluşumuna da sebep olmuyor. Saçı nemlendiriyor ve parlatıyor.

    3-    Kokusuz.
    Amonyak içermeyen formülünden dolayı, boya esnasında ve sonrasında saçlarınızda rahatsız edici amonyak kokusu bırakmıyor.

    4-    Saç dökülmesini engelliyor.
    Sık sık boyatmak, saçların her seferinde biraz daha yıpranmasına ve dökülmesine neden oluyor. Doğal boyalar bitkisel içeriğinden dolayı sık kullanıma uygun olduğu ve saçı beslediği için saç dökülmesini engelliyor.

    5-    Saçı kurutmuyor.
    İçeriğindeki bitki yağları, saça kaybettiği nemi geri kazandırıyor, kurutmadan renklendirmeye yardımcı oluyor.

    6-    Ciltte leke bırakmıyor.
    Formülündeki doğal özler sayesinde kimyasal boyalarda olduğu gibi ciltte boya lekesi bırakmıyor.

    7-    Saça bakım yapıyor.
    Bitkilerin yararlarını saçınıza yansıtıyor ve saçlarınızı boyarken bitki özleriyle de bakım yapıyor.

    8-  Saçın doğal görünmesini sağlıyor.
    Saça, doğal renk pigmentleri verdiği ve yapay renklendiriciler içermediği için doğal bir görünüm sağlıyor.

    9-    Kanserojen madde içermiyor.
    İçeriğindeki bitkisel özler ve doğal renk pigmentleri, tehlikeli hastalıklara yakalanma riskini ortadan kaldırıyor.

    10-  Saçı kuvvetlendiriyor.
    Formülündeki bitkiler saçı kuvvetlendiriyor. Saç renginizi değiştirmeden yalnızca kuvvetlendirmek için de kullanılabiliyor.

    SCHWARZKOPF PROFESSIONAL, doğal saç boyası ESSENSITY ile saydığım bu 10 nedeni tam anlamıyla karşılıyor. Peki, bunu nasıl yapıyor? ESSENSITY’nin en çok öne çıkan doğal içerikleri organik üzüm çekirdeği yağı, balmumu ve doğal ektoin. Bu doğal içerikler saça bakım yaparak doğal bir ışıltı kazandırıyor.

    Üzüm Çekirdeği
    Yüzyıllardır C ve E vitaminlerine destek olduğu bilinen üzüm çekirdeği, kozmetik sektöründe yıpranmış, hasarlı dokuların onarılmasında ve yeniden yapılandırılmasında kullanılıyor.

    Doğal Balmumu

    Esneklik ve doğal ışıltı veren mineraller ile saç tellerinin gelişimini destekleyen ve saç derisi üzerinde dengeleyici rol oynayan A vitamini içeriyor. Doğal balmumu, bu yararları nedeniyle doğal saç boyalarında özellikle tercih ediliyor.

    Doğal Ektoin
    Saçtaki protein zincirinden oluşan keratin lifleri gibi, ektoin de yüksek düzeyde performans ve renk koruması sağlıyor. Dolayısıyla saçların uzun süre doğal ve parlak görünmesini sağlıyor.    

    Elbette bir saç boyasının ne içerdiği kadar, neyi içermediği de önemli. Mümkün olan tüm kimyasal içerikler doğalları ile yer değiştiriyor. Essensity; amonyak, yapay parfüm, silikon, paraben, parafin, mineral yağlar, alkol, formaldehyde türevleri, yapay renklendiriciler ve koku gibi kimyasal maddeleri içermeyen formülü ile saçlarınıza bakım, sağlık, %100 performans, %100’e varan beyaz kapama ve muhteşem bir ışıltı sağlıyor. 


    Essensity, kadınlara oldukça zengin bir renk yelpazesi de sunuyor. Altın sarısı, büyüleyici viyole tonları, çikolata kahveleri ve güz yaprağı kızılları seçenekler arasından sadece birkaçı… Ayrıca renkleri uzun süre kalıcı etkisi ve saçı dış etkenlerden korumasıyla da öne çıkıyor.

    ESSENSITY doğal saç boyasını ECZACIBAŞI-SCHWARZKOPF PROFESSIONAL salonlarında bulabilirsiniz. 



    6 Şubat 2012 Pazartesi

    The Balm Markasının Muppet Show Özel Serisi ile Makyaj Keyfi

    Yaz yaz Muppet Show lisanslı ürünler bitmiyor :)

    The Balm markasıda Muppet Show karakteri ile yeni kozmetik ürünlerini piyasaya çıkarttı, hepside çok şeker gözüküyor. Keşke Türkiye'de de olsa ama ancak Ebay alışverişi ile ulaşabiliyorsunuz.

    16 çeşit göz farı ve 3 çeşit ruj tonu ile kendi fırçalarını içeren bu setler Amerika'da satışa sunulmuş durumda.

    Türkiye'de The Balm markasını Gratis mağazalarında bulabilirsiniz, ancak ben gidip baktım, Muppet Show serisini getirmemişler... Umarım en kısa zamanda :) gelir.