9 Şubat 2012 Perşembe

Doğal Saç Boyası Kullanmak İçin 10 Neden; Tüm Beklentilerinize Çözüm ESSENSITY’den…






Saçlarının rengini özgürce seçmek ve gönlünce değiştirebilmek kadınların en büyük keyiflerinden biri… 

Kadınları, saç modeli ve renk seçimi kadar zorlayan bir başka seçim ise doğal saç boyları ile diğer boyalar arasında karar verememek... Bu hafta sonu saçımı boyattım ve kesinlikle doğal saç boyası diyorum... 

Bizler saç boyalarında hem doğal içerik hem de yüksek performans beklentisi içindeyiz. Bu nedenle birçok marka bu beklentileri karşılamak üzere ürünler hazırlıyor. Bu markaların başında ise SCHWARZKOPF PROFESSIONAL’ın doğal saç boyası ESSENSITY geliyor. Performanstan ödün vermeyen en yüksek doğallıktaki ilk ve tek saç boyası olan Essensity, %90’dan fazla doğal içeriği ile %100 performans sağlıyor. Böylece artık doğal saç boyası ile yüksek performans arasında seçim yapmamıza gerek kalmıyor.

Hala “Neden doğal saç boyası kullanayım ki?” diye soranlardansanız size 1 değil 10 neden sayabilirim: 

1-    Ciltte alerjik reaksiyon ve kaşıntı yapmıyor.
Saç boyaları, içeriğindeki kimyasal maddelerden dolayı ciltte kaşıntı, kızarıklık ve alerjik reaksiyonlara sebep oluyor. Doğal boyanın bitkisel içeriği, sizleri bu sorunlarla karşı karşıya kalmaktan kurtarıyor.

2-    Kepeğe neden olmuyor.
Doğal boya, saçı ve saç derisini kurutmadığı için kepek oluşumuna da sebep olmuyor. Saçı nemlendiriyor ve parlatıyor.

3-    Kokusuz.
Amonyak içermeyen formülünden dolayı, boya esnasında ve sonrasında saçlarınızda rahatsız edici amonyak kokusu bırakmıyor.

4-    Saç dökülmesini engelliyor.
Sık sık boyatmak, saçların her seferinde biraz daha yıpranmasına ve dökülmesine neden oluyor. Doğal boyalar bitkisel içeriğinden dolayı sık kullanıma uygun olduğu ve saçı beslediği için saç dökülmesini engelliyor.

5-    Saçı kurutmuyor.
İçeriğindeki bitki yağları, saça kaybettiği nemi geri kazandırıyor, kurutmadan renklendirmeye yardımcı oluyor.

6-    Ciltte leke bırakmıyor.
Formülündeki doğal özler sayesinde kimyasal boyalarda olduğu gibi ciltte boya lekesi bırakmıyor.

7-    Saça bakım yapıyor.
Bitkilerin yararlarını saçınıza yansıtıyor ve saçlarınızı boyarken bitki özleriyle de bakım yapıyor.

8-  Saçın doğal görünmesini sağlıyor.
Saça, doğal renk pigmentleri verdiği ve yapay renklendiriciler içermediği için doğal bir görünüm sağlıyor.

9-    Kanserojen madde içermiyor.
İçeriğindeki bitkisel özler ve doğal renk pigmentleri, tehlikeli hastalıklara yakalanma riskini ortadan kaldırıyor.

10-  Saçı kuvvetlendiriyor.
Formülündeki bitkiler saçı kuvvetlendiriyor. Saç renginizi değiştirmeden yalnızca kuvvetlendirmek için de kullanılabiliyor.

SCHWARZKOPF PROFESSIONAL, doğal saç boyası ESSENSITY ile saydığım bu 10 nedeni tam anlamıyla karşılıyor. Peki, bunu nasıl yapıyor? ESSENSITY’nin en çok öne çıkan doğal içerikleri organik üzüm çekirdeği yağı, balmumu ve doğal ektoin. Bu doğal içerikler saça bakım yaparak doğal bir ışıltı kazandırıyor.

Üzüm Çekirdeği
Yüzyıllardır C ve E vitaminlerine destek olduğu bilinen üzüm çekirdeği, kozmetik sektöründe yıpranmış, hasarlı dokuların onarılmasında ve yeniden yapılandırılmasında kullanılıyor.

Doğal Balmumu

Esneklik ve doğal ışıltı veren mineraller ile saç tellerinin gelişimini destekleyen ve saç derisi üzerinde dengeleyici rol oynayan A vitamini içeriyor. Doğal balmumu, bu yararları nedeniyle doğal saç boyalarında özellikle tercih ediliyor.

Doğal Ektoin
Saçtaki protein zincirinden oluşan keratin lifleri gibi, ektoin de yüksek düzeyde performans ve renk koruması sağlıyor. Dolayısıyla saçların uzun süre doğal ve parlak görünmesini sağlıyor.    

Elbette bir saç boyasının ne içerdiği kadar, neyi içermediği de önemli. Mümkün olan tüm kimyasal içerikler doğalları ile yer değiştiriyor. Essensity; amonyak, yapay parfüm, silikon, paraben, parafin, mineral yağlar, alkol, formaldehyde türevleri, yapay renklendiriciler ve koku gibi kimyasal maddeleri içermeyen formülü ile saçlarınıza bakım, sağlık, %100 performans, %100’e varan beyaz kapama ve muhteşem bir ışıltı sağlıyor. 


Essensity, kadınlara oldukça zengin bir renk yelpazesi de sunuyor. Altın sarısı, büyüleyici viyole tonları, çikolata kahveleri ve güz yaprağı kızılları seçenekler arasından sadece birkaçı… Ayrıca renkleri uzun süre kalıcı etkisi ve saçı dış etkenlerden korumasıyla da öne çıkıyor.

ESSENSITY doğal saç boyasını ECZACIBAŞI-SCHWARZKOPF PROFESSIONAL salonlarında bulabilirsiniz. 



8 yorum: